tonica: (Default)
Jag tänkte göra bokbloggsjerkan den här gången också. Men jag fick verkligen tänka efter ordentligt innan jag bestämde mig för vilka böcker jag skulle välja.

Enligt min mamma så var nog den boken som påverkade mig mest när jag var liten Det blåser på månen av Eric Linklater. Men eftersom den är så sorglig, så har jag aldrig vågat läsa om den på senare år, så kanske borde den inte räknas.

Jag har läst massor av böcker sen jag lärde mig läsa när jag var omkring tre år.

Fast jag kanske borde nämna Tintin i Tibet också. När jag läste den boken var det första gången jag hörde talas om Tibet för det landet finns ju liksom inte längre, inte som självständigt land. I alla fall blev läsandet av den boken början på ett livslångt intresse för Tibet och den tibetanska kulturen. Det mesta vill jag inte tänka för mycket på för det hänger ihop med en svår sorg, men det finns mycket annat också.

Bland annat hade jag en period en väldigt nära vän som är en flykting från Tibet (en onlinevän visserligen, men i alla fall). Han kändes nästan som en bror för mig. Dessutom har jag skrivit en novell inspirerad av den tibetanska kulturen.
Page generated 22 Oct 2017 11:49
Powered by Dreamwidth Studios