tonica: (Default)
Eftersom jag hittade förra helgens bokbloggsjerkaEn kattslavs dagbok har jag funderat lite på det här med vilka litterära figurer jag skulle vilja bjuda på middag. Trots att jag missade själva bokbloggsjerkan den här gången.

Middag i sig kanske skulle bli ett litet problem med tanke på att jag är vegan och jag skulle inte gärna bjuda på något som inte är veganskt. Men det finns ju mycket som de flesta är vana vid, som faktiskt är eller lätt kan bli veganskt. Exempelvis pannkakor, lasagne, potatisgratäng osv. En av de här personerna är vegetarian och en av de andra skulle antagligen vara positiv till vegetarisk mat av ett speciellt skäl som jag kommer att nämna senare.

När det gäller de övriga fick jag väl bara laga till något riktigt gott så deras eventuella fördomar inte uppfylls.

När det gäller själva gästerna, dvs litterära figurer som man ska träffa öga mot öga, fick jag fundera lite innan jag bestämde mig. Många mycket intressanta personer i en bok, skulle man kanske inte vilja träffa på riktigt, även om man uppskattar dem som personer i handlingen.

Här följer i alla fall några figurer som jag kom på:

Cat and Janet (Charmed Life) och Conrad (Conrad's Fate) från Diana Wynne Jones Chrestomanciserie. Nan från samma serie (Witch Week).

Bix från Dinotopia av James Gurney. Bix är så gullig så henne skulle jag väldigt gärna vilja träffa. Man får ju hoppas att de övriga gästerna skulle acceptera ett talande djur. Om inte skulle jag gärna bjuda Bix ensam. Bix som är en protoceratops, måste ju vara vegetarian så en fräsch sallad skulle säkert fungera för henne.

Lucy i Narniaböckerna av C S Lewis. Lucy reagerar starkt när hon får höra att kött som hon blir bjuden på kommer från ett talande djur och jag kan tänka mig att hon hellre skulle äta något vegetariskt, för att undvika risken att köttet kommer från just ett talande djur.

Barnmorskan Serafina från de historiska deckarna av Susan Russo Anderson. Serafina verkar så trevlig. Men hon kommer från 1860-talets Sicilien så maten kanske skulle bli ett problem. Eller kanske inte. En enkel pastarätt med tomatsås, örtkryddor och lite pinjenötter kanske skulle gå bra.

Några fler kom jag faktiskt inte på. Jag hade hemskt gärna velat hitta några svenska böcker och huvudpersoner, men det gick tyvärr inte. Jag läser gärna ett par svenska deckarserier och dessutom några barn- och ungdomsböcker, men huvudpersonerna är inte särskilt roliga om man skulle tänka sig att träffa dem. Det är mer handlingen och/eller miljön som jag tycker är intressant.
From:
Anonymous (will be screened)
OpenID (will be screened)
Identity URL: 
User (will be screened)
Account name:
Password:
If you don't have an account you can create one now.
Subject:
HTML doesn't work in the subject.

Message:

 
Notice: This account is set to log the IP addresses of everyone who comments.
Links will be displayed as unclickable URLs to help prevent spam.
Page generated 22 Oct 2017 11:40
Powered by Dreamwidth Studios