tonica: (Default)
Veckans tema är tydligen böcker med flickor i fokus.

Här kommer min trio:

När jag såg det här ämnet kom jag på att jag nog mest läser böcker som handlar om både flickor och pojkar eller kvinnor och män. Det var lite svårt att komma på någon som övervägande handlar om just flickor och/eller kvinnor. Dessutom vill man ju gärna att det ska vara några bra böcker som man kan rekommendera. Fast nu när jag tänker efter har jag faktiskt läst några böcker som mest handlar om flickor/kvinnor eller i alla fall har fokus på minst en flicka/kvinna. Många av dem är gratisböcker som jag laddat ner på Amazon, Smashwords och Wattpad och tyvärr minns jag inte alla titlar och framför allt inte alla författarnamn (fast jag kan säkert gräva fram dem och kanske lägga ut ett inlägg om dem i framtiden), men här hittade jag i alla fall tre böcker eller bokserier som nog är lite lättare att hitta för den som är intresserad.

1. Cirkeln av Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandberg (och resten av trilogin). Tyvärr måste jag erkänna att jag inte tyckte om alla de här tjejerna. Jag tyckte till och med att det blev lite väl mycket med sju tjejer. Men det var ändå en ganska fascinerande serie, även om det också fanns det som jag inte gillade.

2. Här tänker jag fuska lite, och välja två böcker av Frances Hardinge - Gullstruck Island och Cuckoo Song. Båda handlar mest om två flickor. De är nog mina favoritböcker av den här författaren. Tyvärr verkar de inte finnas översatta till svenska. Den förstnämnda handlar om två flickor som är från en lite ovanlig kultur (det här handlar om vad man kan kalla alternativ historia - en värld där ett land som både liknar England och Tibet (!) har koloniserat stora delar av världen, bland annat flera olika öar som tillhär en önation liknande de polynesiska eller hawaiianska (svårt ord!). Mer ska jag inte gå in på för då blir det här inlägget alldeles för långt. Cuckoo Song är faktiskt riktigt läskig. Den handlar om en flicka som vaknar upp efter vad som verkar vara en drunkningsolycka men har en känsla av att något inte stämmer. Hon har också en lillasyster som genast märker att något är fel.

3. Skeppsbruten i rymden av Rosa Qvänskog. Boken utspelar sig i framtiden och handlar om en flicka som råkar ut för det man kan gissa sig till av titeln. Hon hamnar så småningom på en planet befolkad av varelser som kan verka annorlunda, men som visar sig vara mer lika oss jordmänniskor än vi kan tro vid första anblicken.


Date: 2017-05-10 19:27 (UTC)From: [identity profile] missmagicscabinet.wordpress.com
Intressanta val. :) Skeppsbruten i Rymden låter som en bok för mig. Ska definitivt kolla upp den :)
Page generated 22 Oct 2017 11:51
Powered by Dreamwidth Studios